Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
 İzzeddin Kassam Tugayları bu sabah 14 İsrail askerinin öldürdüklerini duyurdu. İsrail ise 5 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Çocukların hedef olmaya devam ettiği saldırılarda ölenlerin sayısı 350'ye yükseldi.
Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal, Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddetti.
Perşembe günü kara saldırılarının başlamasının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 339’a ulaştı. 
 
'PUSUYA DÜŞÜRDÜK'
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 14  İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü  açıkladı. 
 
Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, bu  sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye  çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi  başarmıştır" ifadesine yer verildi. Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce  hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha  sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14  askerin infaz edildiği belirtildi.  Bu bilgi henüz İsrail tarafından teyit edilmedi.
 
İSRAİL 5 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
 
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye yönelik  "Koruyucu Hat" operasyonunun bir parçası olduğu belirtilen "kara harekatı"  kapsamında dün gece Bania Roval (20) ve Bar Rahav (21) isimli askerlerin  öldüğünü, 5 askerin de yaralandığını" kaydedildi. 
 
Açıklamada, Gazze'ye karadan yapılan saldırının başlamasından bu yana  5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi. İsrail ordusu, askerlerin nerede öldükleri hakkında ise herhangi bir  bilgi vermedi. 
 
Gazze'ye yapılan İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden  Filistinli sayısının ise 358'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı  belirtilmişti.  İsrail basınında askerlerin fotoğrafları yayımlandı.
 
Al Jazeera Filistin büro müdürü Velid Ömeri, Netanyahu’nun orduyu Gazze’nin derinlerine sokmakla askeri kayıpların artmasından korktuğunu söyledi.
 
Ömeri’ye göre, askeri kayıpların artması Netanyahu’ya verilen desteği alt üst edebilir. O yüzden İsrail, Gazze’deki ilerleyişini çok sınırlı bir şekilde sürdürüyor.
 
12'DEN FAZLA TÜNEL İMHA EDİLDİ
 
 İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini, tünellerden birinde askerlerini hedef alan bir saldırının da geri püskürtüldüğünü bildirdi. Tel Aviv hükümeti, tünellerin Gazze sınırından İsrail’e militan, patlayıcı ve silah sokmak için kullanıldığını öne sürüyor. Gazze, bu gece son günlerin en ağır hava bombardımanlarından birisini yaşadı.
 
İsrailli yetkililer, Gazze’den gelen bir füzenin Dimona’ya düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail, kara operasyonunun başladığı Perşembe’den bu yana 200 hedefin vurulduğunu açıkladı. Çatışmaların başından bu yana Gazze’den İsrail’e 1760 füze fırlatıldığı, füzelerin çoğunun İsrail’in hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. 
 
ÇOCUKLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesini hedef alan bombardımanda 10 yaşındaki Ahmet Hammude’nin öldüğünü ve 4 kişinin de ağır yaralandığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı kaynaklarına göre, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde bombaladığı evde 6 yaşında bir çocuk öldü. Ailesinden 7 kişi de yaralandı.
Perşembe günü kara saldırılarının başlamasının ardından hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 350'ye ulaştı. Ölenlerden 32'si kadın, 85'i ise çocuk. Saldırılardan yaralananların sayısı ise 2 bini aştı.  

 İLAÇ SIKINTISI SÜRÜYOR
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, son günlerde hastanelere gelen çok sayıda yaralının eldeki ilaçların büyük bir kısmını tükettiğini söyledi.
Kudra, hastanelerde önemli bir ilaç ve elektrik krizi yaşandığını belirtti.
BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA’nın sözcüsü Chris Gunness de Gazze’de UNRWA’nın kurduğu 43 sığınağa giden Filistinlilerin sayısının 50 bini geçtiğini söyledi.
 
Gunness, UNRWA’nın temel yardım maddelerinin tükenmek üzerinde olduğunu ifade etti.
  
HAMAS'IN ATEŞKES TALEPLERİ...
 
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Arap Birliği Genel  Sekreteri Nebil el-Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı  Kahire davetini reddettiği belirtildi. Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i  arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini  istedi. Kaynak, Arabi'nin, Mısır'ı değil Arap Birliği'ni temsil ettiğini  belirten Meşal'in, bu teklifi resmi olmadığı gerekçesiyle reddettiğini söyledi. 
 
Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna  etmeye çalıştığını ifade eden Kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun  Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini  aktardı. Kaynak ayrıca, direniş örgütlerinin, ateşkes konusundaki taleplerine  ilişkin dosyayı Türkiye, Arap Birliği ve Katar'a sunduğunu belirtti. 
 
 MISIR KONVOYA İZİN VERMEDİ
 
Mısır yetkilileri, Mısır’dan Gazze’ye girmeye çalışan yardım konvoyunun geçmesine izin vermedi. 500'den fazla insan ve 11 otobüsün bulunduğu konvoy Sina'ya kadar herhangi bir engelle karşılaşmadan gelmişti. 



Editör: TE Bilisim