Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
İstanbul’da havaalanında yerde uzanmış şekilde bulunan ve Bakırköy Akıl Hastanesi’ne kaldırılan İnessa Alekseyeva (29) adlı bir Rus kadının Rusya Federasyonu’nda akrabalarının arandığı ifade edildi.

Rus basınına göre, Olesya adlı bir kadın sosyal ağ sayfasından duyuru yaparak Rusya’nın Uzakdoğu Amur bölgesi doğumlu kadının akraba ve yakınlarının bulunması için çağrıda bulundu.

Çağrıda, “Kadın havaalanında yerde uzanmış şekilde bulundu. Lütfen akraba ve yakınlarının bulunması için yardımcı olunuz. Kendisi sadece Habarovsk kentinin adını söyledi. Pasaportunda Mart ayının sonunda İstanbul’a geldiği anlaşıldı. Kendisi Bakırköy Akıl Hastanesi’ne kaldırıldı.” diyerek pasaportunun resmini yayınlarak duyuru yaptı.

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinden yayın yapan 2x2.su ajansının iddiasına göre, kadın daha önce Amur bölge Akıl Hastanesi’nde de tedavi edilmişti.

Amurskaya Pravda gazetesi ise olayla ilgili Rusya Ankara Büyükelçiliği’nin devreye girdiği ve yakın zamanda kadının Moskova’ya tedavi gönderilmesi için çalışmalar başlatacağını kaydetti. Gazeteye göre İstanbul’a sık sık bavul ticareti için gelen kadının akrabaları Rus diplomatlara yardım etmeyi reddetti.

Editör: TE Bilisim