Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültürü Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen ‘dini hoşgörüsüzlük’ konulu toplantı İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, Müslümanlara karşı yapılan dini hoşgörüsüzlükle mücadelede kullanılacak hukuki yöntemler üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya İslam Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı.
10'a yakın ülkeden hukuk ve insan hakları uzmanları ile akil adamların iştirak ettiği toplantının açılışında konuşan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, başka bir dine mensup insanların kutsal değerlerine saldırmanın hiçbir dini özgürlüğe, demokratik düzeye ve insan haklarına dayandırılamayacağını söyledi.

İİT olarak İslam dinine ve Peygamberine karşı yapılan karalama kampanyasına karşı diplomatik ve hukuki mücadele verdiklerini dile getiren İhsanoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne bu doğrultuda uzlaşmacı taraf olarak sekiz maddelik teklif sunduklarını kaydetti.

İhsanoğlu, “Yaptığımız bu başarılı süreç, şimdiye kadar diplomatik bir süreçti. Bunun akabinde siyasi bir destek geldi. Bu da zamanla güçleniyor." dedi. İhsanoğlu, İstanbul’daki akil adamlar toplantısında ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sundukları uzlaşıcı teklif taslağının hukuki ve uygulanabilirlik yönünün ele alınacağını kaydetti.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: TE Bilisim