Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye karşı uygulanacak ekonomik önlemler kararnamesini imzaladı.

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus Su-24 uçağı Türk F-16 jetleri tarafından Suriye’de düşürülmüştü. Yaşanan bu olay ardından yaşanan Rusya, Türkiye'ye karşı ekonomik önlemler alacağını duyurmuştu.

Putin'in imzaladığı kararnameyi Rus basını söyle duyurdu: Rusya, Türkiye'nin sırtımıza bıçak vurmasına cevap verdi.

Alınan önlemler:

- Türkiye'de üretilen ürünlerin Rusya'ya girişi yasaklansın ya da kısıtlansın. (Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) öngördüğü izne göre şahsi kullanım ürünleri kapsamayacak)

- Türkiye yargı yetkisinin altında olan kuruluşların Rusya'daki faaliyetleri yasaklansın ya da kısıtlansın

- Rusya'daki işverenlerin 31 Aralık 2015 tarihine kadar hukuki anlaşması bulunmayan Türkiye vatandaşı işçileri 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren işe alması yasaklansın.

- 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye ile Rusya arasında vizesiz seyahat durdurulsun. Bu karar geçici izni olan ve ikametgahı olan Türkiye vatandaşlarını kapsamayacak. Ayrıca bu karar diplomatik amaçla Rusya'ya gelen ve konsolosluklarda çalışacak Türkiye vatandaşlarını da kapsamayacak.

- Tur operatörlerine ve Tur ajanslarına, Türkiye'yi ziyaret edeceklere Rus vatandaşlarına tatil turlarını satmaması emrediliyor.

Hükümete verilen talimatlar:

- Kararnameye tabi olan ürün ve verilen hizmetler, ayrıca işverenler tarafından tespit edilsin

- Türkiye'ye karşı önlemlere tabi olmayacak ürün ve verilen hizmetlerin kontratları tespit edilsin

- Güvenliği sağlamak adına Rusya - Türkiye arasındaki charter uçuşları yasaklanacak ve Türk taşımacılara karşı kontrolün artırılması için önlemler alınsın.

- Limanlarda ve Rusya'nın Azov ve Karadeniz sularındaki limanlarda taşıma güvenliği kontrolleri artırılsın. Ayrıca Rusya sularında gemilerin izinsiz bulunması ve geçiş yapması önlensin.

Kararname 28 Kasım'da açıklandı ve yürürlüğe girdi. Kararname iptal edilene kadar geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim