TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
İsveç’te yasadışı göçmen sorunu giderek büyüyor. İsveç Göçmen İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre halihazırda İsveç’te yasadışı olarak kalan 11 bin göçmen bulunuyor. Göçmen İdaresi söz konusu kişilerle ilgili sınırdışı kararı verildiğini ancak bu kararın uygulanması için yeterli imkanların bulunmadığını bildirdi.

Son dönemde başta Suriyeliler olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde zor durumda olan mültecilere yönelik hoşgörülü yaklaşımı ile dikkatleri üzerine çeken İsveç söz konusu hoşgörünün suistimal edilmesiyle karşı karşıya.

Göçmen İdaresi tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin kişi için sınırdışı kararı verildi. Ancak bu kararlardan sadece yüzde 41’i uygulanabildi. Geri kalanlar ise İsveç’te yasadışı bir şekilde kalmaya devam ediyor. Söz konusu kişilere ‘yeraltı mültecileri’ adı veriliyor.

AB üyesi ülkelerinin kabul ettiği Dublin Sözleşmesine göre bir mülteci sınırdışı edileceği zaman AB’ye ilk giriş yaptığı ülkeye gönderilmesi gerekiyor. Halihazırda bu ülkeler genellikle ya İtalya ya da Yunanistan. Her iki ülkede AB’ye sosyal hakların en az olduğu ülkeler olarak biliniyor. Haliyle mültecilerin büyük bir bölümü bu ülkelere gitmeye yanaşmıyor.

Editör: TE Bilisim