Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
İsveç’in Garpenberg şehrindeki bir madende bu sabah yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın esnasında madende bulunan 159 madenci, alınan geniş güvenlik önlemleri sayesinde hızla tahliye edildi. Madencilerin, yaşam odaları sayesinde kurtulduğu açıklandı.

Yangın bu sabah saat 9.00 sularında meydana geldi. Madenin 826 metre derininde çıkan yangın kısa sürede genişledi. Ancak maden yönetiminin aldığı geniş güvenlik önlemleri herhangi bir can kaybının yaşanmasını engelledi. Madende bulunan 159 madenci 10.30’a kadar tamamen tahliye edildi. Bölgedeki madenlerde bakır, çinko, kurşun ve gümüş yatakları bulunuyor.

Yangın sonrasında maden yönetimi bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada yangının detayları verildi ve madencilerin yaşam odalarına sığınarak yangından kurtulduğu ifade edildi. Maden yetkilisi Mats Jansson İsveç medyasına yaptığı açıklamada yangının hâlâ devam ettiğini ve madende ciddi miktarda duman ve zehirli gaz bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de madenlerde yaşam odalarının zorunlu olmasına dair geçtiğimiz yıl TBMM'ye verilen yasa teklifi, hükümetin bildirdiği görüşe uygun olarak, AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Editör: TE Bilisim