Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Geçtiğimiz günlerde derin bir siyasi kriz yaşayan ve erken seçim ilan etmek zorunda kalan İsveç’te hükümetteki ve muhalefetteki partilerin krizi sona erdirmek için gizli pazarlıklar yaptığı iddia edildi.

İsveç Devlet Televizyonu (SVT) tarafından ortaya atılan haberin doğrulanması halinde daha önce Mart ayında yapılacağı açıklanan erken seçim iptal edilebilir. Elbette bu siyasi partiler arasındaki pazarlığın bir anlaşma ile neticelenmesine bağlı.

İsveç’te hükümet tarafından hazırlanan bütçe taslağı parlamentoda çoğunluğu yakalayamamış bu da ülkeyi derin bir hükümet krizine sokmuştu. Başbakan Stefan Lövfen önümüzdeki Mart ayının 22’sinde erken seçime gitmeyi planladıklarını söylemişti. Bununla birlikte İsveç anayasasına göre hükümetin erken seçim ilan edebilmesi için belirli bir süre iktidarda kalması gerekiyor. Bu süre 29 Aralık'ta sona eriyor. Dolayısıyla Başbakan Lövfen’in yaptığı seçim çağrısı 29 Aralık'tan sonra resmiyet kazanmış olacak. Ancak bunun öncesinde yapılacak pazarlıklardan netice alınması halinde Başbakan Löfven, erken seçim kararından vazgeçme hakkına sahip.

SVT hükümet ile muhalefet partileri arasındaki görüşmelerin birkaç gün önce başladığını yazdı. Görüşmelerde hükümet kanadını Maliye Bakanı Magdalena Andersson muhalefet kanadını ise Moderat Parti’nin ekonomi politikası sözcüsünün temsil ettiği belirtildi.

Başbakan Stefan Lövfen’in basın danışmanı Erik Nises pazarlıkları doğruladı. Nises hükümet ile muhalefet arasında ‘yapıcı’ görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Editör: TE Bilisim