Göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisinin Genel Sekreteri Rickard Jomshof, çocuk sünnetinin yasaklanması amacıyla parlamentoya önerge sundu.

"ÇOCUKLARIN RIZALARI ALINMIYOR"

Yahudi çocuklarının 8 günlük, Müslüman çocukların da daha ilerideki yaşlarda sünnet edilmesinin çocuk istismarı olduğunu savunan Jomshof, Meclis Soruşturma Komisyonuna verdiği önergede, çocukların rızaları alınmadan sünnet edildiklerine dikkati çekti.

İsveç'te sünnetin yasaklanması isteniyor

İsveç Sağcı Demokratlar Partisi Genel Sekreteri Rickard Jomshof

"GERİ KALMIŞ TOPLUMLARDA UYGULANIYOR"

Sünnetin geri kalmış uluslarda ortaya çıktığını öne süren Jomshof, İsveç'in çocukların hakkını koruması gerektiğini ifade etti. Önerge ilk olarak Meclis Soruşturma Komisyonunda görüşüldükten sonra Parlamentoda oylanacak.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

ÇOCUK FESTİVALİNDE TOPLU TECAVÜZ VAKASI

2016 yılının başında  “We Are Stockholm” adı altında düzenlenen çocuk festivalinde yaşanan toplu tecavüz vakası, İsveç'in bu konudaki karnesini ortaya çıkarmıştı. Bu olaydan sonra İsveç'te yaşanan çocuk istismarı mercek altına alınmıştı. İstismar olayları medyada ve ardından da İsveç parlamentosunda gündeme gelmişti.

İSVEÇ, ÇOCUK İSTİSMARINDA DÜNYA İKİNCİSİ

Adli makamlara yansıyan şikayetler temel alındığında 9.5 milyon nüfusuyla bir yıl içinde 10 bin 400 cocuk istismarı vakası bildirildiği ortaya çıktı. Bu oran, dünyada yaşanan tacavüz vakalarının en yüksek ikinci oranı olarak, İsveç'in çocuk istismarı konusundaki karnesini ortaya koyuyor.

Editör: TE Bilisim