Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Japonya'nın önemli üniversitelerinden Bunkyou Gakuin Üniversitesi’nde yeni öğretim yılında Türkçe seçmeli ders olarak okutulacak. Yunus Emre Enstitüsü ile Bunkyou Gakuin Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte... 
Japonya'nın önemli üniversitelerinden Bunkyou Gakuin Üniversitesi’nde yeni öğretim yılında Türkçe seçmeli ders olarak okutulacak.

Yunus Emre Enstitüsü ile Bunkyou Gakuin Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte Türkçe dersleri akademik dönem başlangıcı olan Nisan 2013 tarihinden itibaren kredili seçmeli ders olarak başlayacak. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde düzenlenen imza törenine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, üniversitenin rektörü Prof. Nobuo Kawabe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Masakazu Shimada, Yunus Emre Enstitüsü adına Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi müdürü Telat Aydın katıldı.

İşbirliği anlaşması çerçevesinde üniversitede Türk kültürü, Türk sanat tarihi, Türk edebiyatı ve medeniyeti ile ilgili birçok etkinlik düzenlenmesi de hedefleniyor. İmza töreni öncesinde üniversite yetkilileri ile bir süre sohbet eden Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye ile Japonya arasında tarihten gelen dostane ilişkilerin ekonomi ve kültürel alanlarda da daha etkin hale gelmesini arzu ettiklerini, gelecek yıl Bunkyou Gakuin Üniversitesi’nde Türkçe’nin kredili seçmeli ders olarak eğitim müfredatına girmesinin çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim