Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Japonya'nın müstakbel lideri Şinzo Abe, Güney Kore'de dün yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Park Geun-hye ile yakın çalışma hedefinde olduğunu açıkladı. Geun-hye'nin seçimi kazanmasının belli olmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Abe, iki ülkenin "aynı değerleri ve stratejik çıkarları paylaştığına" ve iki ülke arasındaki ilişkilerin "sağlam" olduğuna dikkat çekti. Şinzo Abe, Doğu Asya'da güvenliğin ve barışın sağlanması adına Japonya'nın, Güney Kore'yi "yakın çalışma ihtiyacı hissettiği bir komşu" olarak gördüğünü vurguladı.

Abe'nin liderliğini yaptığı Liberal Demokrasi Partisi'nin Genel Sekreteri Şigeru İşiba da gazetecilere yaptığı açıklamada, "İktidar partisi olarak Park Geun-hye'nin politikalarını dikkatle takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore’deki seçimi yakından takip eden Japon basını, Park Geun-hye’nin zaferine geniş yer verdi. Japonya'nın önde gelen gazetelerinden Asahi, "Sevilen ve nefret edilen Park, Güney Kore liderliğini aldı" diye bir başlık kullandı. Haberde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ada krizi ve İkinci Dünya Savaşı'nda yaşananlar nedeniyle zarar gördüğüne dikkat çekildi.

Park Geun-hye seçim zaferi sonrasında yaptığı açıklamada da, "Doğru bir tarih algısı üzerinde Kuzey Doğu Asya'da barışın, uzlaşının ve işbirliğinin sağlanması adına daha çok çaba sarf edeceğim." ifadelerini kullandı. Gazete, yeni liderin bu ifadelerle Tokyo'yu hedef aldığını ve sert bir çizgi takip edeceğini gösterdiği yorumunda bulundu. Ancak Japon yetkililer, Park Geun-hye'nin babasının Japonya ile ilişkileri tekrar tesis eden kişi olduğuna da dikkat çekerek gelecek adına ümitli konuştular.

Editör: TE Bilisim