İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Japonya'nın batısında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 21 kişi yaralandı. Bazı binalarda küçük çaplı hasar gerçekleşti.

Japonya'da sabah saatlerinde oluşan depremin merkez üssünün, Kobe şehri açıklarındaki Awaji Adası olduğu açıklandı. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini kaydetti. Bu depremin, 1995 yılında meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden sonra en şiddetli deprem olduğu belirtildi. Japonya devlet televizyonu NHK, deprem nedeniyle bazı binalarda küçük çaplı hasarların meydana geldiğini ve 21 kişinin de yaralandığını bildirdi. Televizyon, bazı tren seferlerinin de kontrol nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Bu arada, Japonya'da faaliyette bulunan Oi Nükleer Santrali'nin sahibi Kansai Elektrik Şirketi, deprem sonucunda santralde herhangi bir sorunun meydana gelmediğini açıkladı. Santralden bir yetkili, "Santralde herhangi bir anormallik olmadı. Buna rağmen kontrolleri sürdürmeye devam ediyoruz." diye konuştu. Japonya'da 2 yıl önce meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında Fukuşima Nükleer Santrali'nin radyasyon sızdırması üzerine ülkedeki bütün santraller kapatılmıştı. Ancak artan enerji ihtiyacı nedeniyle Oi Santrali tekrar devreye sokulmuştu.

Editör: TE Bilisim