Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İsrail'in uluslararası tepkilere rağmen Kudüs'e 1500 yeni konut yapılmasına onay vermesi, Japonya'nın da tepkisini çekti.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in bu kararından dolayı "büyük kaygı duyulduğu" belirtildi. Tel Aviv'in yerleşim birimi kararının, uluslararası toplumun Filistin ve İsrail arasında müzakerelerin başlaması için büyük gayret sarf ettiği bir döneme denk geldiğine dikkat çeken Tokyo, "Bu adım, iki devletli çözüm yönündeki çabalara da sekte vuruyor" dedi. Yerleşim birimi kararının, uluslararası hukukun çiğnenmesi manasına geldiğini belirten bakanlık, Tel Aviv'in bu yöndeki kararlarına daha önce de tepki verdiklerini hatırlattı. Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'e Doğu Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik tek taraflı adımlarını durdurması ve barış sürecinin geleceği adıma yeni yerleşim birimi kararından da vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

İsrail, Filistin'in BM Genel Kurulu'nda "gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından iki yeni yerleşim birimi kararı açıklamıştı. Bu kararlara, başta ABD olmak üzere uluslararası toplum tepki göstermişti.

Editör: TE Bilisim