Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan küçük ve orta ölçekli (KOBİ) iş dünyasının güçlendirilmesine ilişkin Devlet Konseyi toplantısında konuşan Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Türk terzilerinin 3 saatte takım elbise dikmesini örnek gösterdi.

Kremlin Sarayı’nda gerçekleşen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlık yaptığı toplantıda KOBİ’lere devlet desteği, iş adamlarının kredi kaynaklarına ulaşımının kolaylaştırılması, vergi ve hukuksal sorunların aşılması gibi konular masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Putin, devlet desteğine rağmen KOBİ’lerin eskisi gibi istenilen düzeyde gelişmediğini eleştirdi. Gençlerin devlet kurumlarında çalışmaktan yana olduğunu üstü kapalı eleştiren Putin, KOBİ’lere özel önem verilmesi gerektiği söyledi.

Jirinovski de yaptığı değerlendirmede Sovyet döneminden farklı olarak günümüz Rusyası’nda KOBİ’lerin geliştirilmesi için geniş fırsat ve imkanların olduğuna dikkat çekti.

Yerel mercilerin sürece engel olduğunu öne süren Rus politikacı dışarıdan ithal ürünlerin getirilmesini de eleştirdi. Jirinovski, “Takım elbise dikemiyoruz? Bugün takım elbiseler nasıl üretiliyor? Siparişi veren Moskova’da, kumaş İtalya’da, Çin’de ise dikiliyor. Bu süreç iki ay sürüyor. Türkiye’de ise bir takım elbiseyi 3 saatte dikiyorlar. Sabah gel, akşam ise terzi sana takım elbiseni verir. Rusya’da bir hafta takım elbiseyi sipariş etmeye deneyin. Yapamazsınız.” dedi.

Editör: TE Bilisim