İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit oldu, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralandı.

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Türkiye saati ile 05.45 sıralarında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Cihan muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit oldu, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiği, hedefin "yabancıların konvoyundaki araçlar" olduğu iddia edildi.

Editör: TE Bilisim