Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Elveda Katya filminin galası için Moskova’ya gelen ünlü sanatçı Kadir İnanır, Moskova’da faaliyette bulunan Türk -Rus Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Türk -Rus Kültür Merkezi Genel Müdürü Arif Asalıoğlu İnanır’a merkezin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Burada ünlü sanatçıya ebru gösterisi sunuldu ve kaligrafi olarak isminin yazılı olduğu tablo hediye edildi. İnanır’a Elveda Katya filminin yapımcısı Osman Sönmez ve yönetmeni Ahmet Sönmez eşlik etti.

Sanatçı olarak tüm dünya insanlığın kardeşliği için kavga verdiklerini ifade eden İnanır, “Ötekileştirme insanlığa yakışmıyor. Herkes elini taşın altına koyacak. Sorunlar bitecek. Herşey güzel olacak. Millet çok sıkıldı. Halklar arasında gerginlik yok. Her ülkenin şahinleri var. Onların işleri güçleri yok. Gerginlik oluşturuyorlar…” eleştirisinde bulundu.

“Elveda Katya” filmini iki ülkenin ve tüm insanlığın vicdanı üzerine kurduklarını kaydeden İnanır, “Ülkemizde Rus kadınına bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Eğlendirmiyoruz, güldürmüyoruz, ağlatıyoruz.” dedi.

İKİ ÜLKENİN DE TÜRK-RUS KÜLTÜR MERKEZİ’NE İHTİYACI VAR

İki ülke ilişkilerinin gelişiminin önemine değinen İnanır, Türk -Rus Kültür Merkezi’nin de önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Türkiye’den Rusya’yı anlamanın yetersiz olabileceğine değinen İnanır, “Kültür merkezi aracı olmalı. Birikimlerini Türkiye’ye aktarmalı. Daha çok etkinlik yapılmalı. Her iki ülkenin de bu kuruma ihtiyacı var. Türkiye olarak iki ülke dostluğundan çok büyük kazanç elde ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında kültürel alanda ilişkilerin artırılması gerektiğini vurgulayan İnanır, “Bizim çalışmamız bir başlangıç. Başlangıcı sağladığımız için onur duyuyoruz. Rusya bir sanat toplumu. Sanat olan ülkede kin, nefret olmaz. Savaş olmaz. Türkiye’nin de sanat toplumu olmasını istiyoruz.” temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim