Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin(KÜNİB) 3.Olağan Kongresi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.
Kongreye Türkiye’den Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikail Cabbarov, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakan yardımcısı Davit Zurabişvili, Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Gökhan Çetinsaya ve TİKA Başkanı Serdar Çam katıldı.
Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Cabbarov, kongrenin ülkesinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürsüye gelen Avcı, KÜNİB’in yıllarca savaşların, yıkımların olduğu Kafkasya coğrafyasının geleceğini ilmin ışığında düşünme ve kurma endişesiyle bir araya gelmiş bir organizasyon olduğunu söyledi. Avcı, ’’10 farklı ülkeden 60’a yakın üniversitenin bir araya gelmesi geleceğimiz açısından ümit verici. ’’dedi. Nabi Avcı bölgesel anlamda söz konusu birliğin diğer dünya üniversiteleri ile birliktelikler kurarak barışa katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da küresel dünyada yüksek öğretimin hızlı bir şekilde uluslar arası bir konuma geldiğini bildirdi. Çetinsaya ‘’Bizler 21’inci yüzyılın dinamiklerine ayak uyduracaksak mutlaka üniversite anlamında yüksek öğretim anlamında uluslararasılaşmalıyız.’’ dedi. Çetinsaya birliktelikleri gerçekleştirmek adına sadece öğrenci değişiminin yeterli olamayacağını akademik değimlerin de yapılması gerektiğinin altını çizdi.
KÜNİB Başbakanı Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da yaptığı konuşmada, üniversiteler arasındaki işbirliğine dikkat çekti.

ÜNLÜ CERRAHA ANLAMLI ÖDÜL
Bu yıl ilki verilen Kafkasya Üniversiteler Birliği 2013 Yılı Bilim Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’a takdim edildi. r Özkan’a ödül, Türkiye’nin ilk çift kol naklini ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştirmesi ve Türkiye'nin ilk tam yüz naklini de ekibiyle birlikte yapmasından dolayı verildi.
KÜNİB kongresine; Türkiye, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, ABD ve Kıbrıs başta olmak üzere birçok ülkeden üye üniversiteler, devlet adamları, rektörler, akademisyenler ve bürokratlar katılıyor.

Editör: TE Bilisim