Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kamboçya'nın Tayland sınırındaki iki gümrük arasında malzeme taşıyarak geçimlerini sağlayan işçiler, gümrük vergilerini protesto etmek için şehirde gösteri yaptı. Yaklaşık yüz kişilik gurup, 30 polisle çatıştı. Polisin yaptığı sert müdahalede, birçok gösterici yaralandı. Gösteride yaralanan bir polis ve gösteri yapan işçiler, çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Tayland sınırındaki Poipet şehrinde Kamboçyalı işçiler, gümrük vergilerini protesto etmek için gösteri yaptı. Polisin müdahalesiyle dağılan göstericiler, bu defa Gümrük Müdürlüğü önünde protestolarına devam ederek binayı ve etrafındaki araçları taşladı. Yaklaşık 20 dakika süren protestoların ardından bahçe kapısını devirerek binaya girmeye çalışan gurubu uyarmak için polis havaya ateş açtı.

Havaya ateş açılması sonrası gurup dağılırken polis, işçilerin lideri olduğu belirtilen Mao Sun'ı (32), gözaltına almaya çalıştı. Gözaltına alınmaya direnen Sun'a polisin sert müdahalede bulunarak şuuru kaybedene kadar darp edilmesi sonucu, göstericilerin liderinin hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Gösteride, müdürlük binasında ve birçok araçta maddi hasar meydana geldiği ifade edildi. Protestocuların attığı taşlar sonucu ise bir polisin yaralandığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim