TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Kamboçya’da iktidardaki Kamboçya Halk Partisi(CPP), milletvekillerin veya siyasi partilerin parlamento boykotunu önlemek için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını bildirdi. Parlamentoyu 2013 yılında yaklaşık bir yıl boykot eden ana muhalefet partisi yasayı desteklediğini açıkladı.

Yasa tasarısında, milletvekillilerinin parlamento çalışmalarına katılmaması durumunda sandalyelerinin ellerinden alınmasını öngörülüyor. Uzmanlar, tasarının yasalaşması durumunda boykot girişiminde bulunan siyasi partilerin parlamento dışında kalacağını belirtiyor.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen yaptığı açıklamada söz konusu yasanın gündeme geleceğini açıklamıştı. Hun Sen, seçimlerden sonra parlamentonun açılışını Kral’ın yapacağını, siyasi partilerin katılmaması durumunda sandalyelerinden feragat ettiği anlamına geleceğini ifade etmişti

Yasa tasarısının Mart ayı içerisinde parlamento gündemine gelmesi bekleniyor.

MUHALEFET YASA TASARISINI DESTEKLİYOR

Parlamentoyu yaklaşık bir yıl boykot eden ana muhalefet Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi(CNRP) de sürpriz bir şekilde yasaya destek verdiğini açıkladı. CNRP Genel Başkanı Sam Rainsy ilerde yaşanacak herhangi bir siyasi tıkanıklığı engellemek için destek verdiklerini söyledi.

CNRP partisi 2013’teki milletvekili seçimlerinde oy sayımında hile yaptığını iddiası ile parlamentoyu yaklaşık bir yıl boykot etmişti. Boykot, ülkede siyasi krize neden olmuştu. ABD de hile iddiaları yüzünden seçimi kazanan CPP’yi tebrik etmemişti.

Editör: TE Bilisim