Bakü Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Müşavirliği'nden emekli olan emekli tuğgeneral Ali Demir, Hürriyet'ten Musa Kesler'e Eylül ayı sonunda yaptığı açıklamada, "Rusya, 'Barış Gücü' ve 'Ortak Ulaştırma Sistemi' tesis etme adı altında Azerbaycan'a askeri birlik konuşlandırmak istiyor. Bu maksatla da Ermeni işgali altındaki 5 reyonun Azerbaycan'a teslimi önerisini gündeme getirdi. Asıl gaye 'barış gücü' görüntüsüyle askerlerini oraya yerleştirmek. Bir kere yerleştikten sonra da yapacak çok fazla bir şeyiniz kalmaz. Buna çok dikkat etmek gerekir. Rusya Azerbaycan taarruzlarının ilerlemesini elbette istemeyecektir. Bu taarruzlar Laçin ve Kelbecer ile Dağlık Karabağ'ın Suşa, Akdere, Hocalı, Hankendi gibi meskûn mahallere sirayet etmesin diye 'ateşkes' çağrılarını da yoğunlaştıracaktır." demişti.

Rusya, Azerbaycan ordusunun Şuşa'yı ve Kelbecer'i geri alması dışında, tam da bu tespitlere göre hareket etti.

Bu anlaşmayla Azerbaycan, Karabağ'ın bir kısmını işgalden kurtarmış oluyor ama geri kalanının Ermenistan'da kalmasını kabul etmiş oluyor. Oysa Ermenistan, Karabağ'ın tümünde işgalciydi!

Bu durumda ve uzun vadede, asıl zaferi kim kazanmış oluyor?

HABERALP HABER MERKEZİ

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!


Editör: TE Bilisim