Oğlu 1992 yılında Karabağ'da şehit düşen Melek Mahmudova isimli şehit annesi, son günlerde cephe hattında gelen şehit cenazelerinin acısını tazelediğini söyledi. Yaşanan ateşkes ihlali sonucu Azerbaycan'da son dönemlerde çok sayıda eve ateş düştüğünü hatırlatan Mahmudova, şehit annelerinin acısını en iyi kendisinin bildiğini dile getirdi.

Şehit annesi oğlu Elşen Mahmudov'un 1992 yılında vatan görevini yerine getirirken şehit olduğunu söyledi. Şehit olduktan 2 yıl sonra oğlunun 20. yaş gününü şehitlikte kutlamak için yola çıkan Melek Mahmudova, trafik kazasında 16 yaşındaki oğlu Perviz'i de kaybeder. İki senede iki evlat acısı yaşayan Mahmudova, son günlerde cephe hattından gelen şehit haberleri karşısında duygulandığını belirtiyor. Şehitliği ziyaret eden gözü yaşlı anne, oğlunun mezarı başında hasret giderdiğini söyledi.

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!

YARAM YENİDEN KANIYOR

Son dönemlerde toprağa verilen şehitlerin ruhuna dua eden Melek Mahmudova, "Her şehit gelişinde yaram yeniden kanıyor" dedi. Kaç gündür kendine gelemediğini ifade eden Mahmudova, şehit ailelerinin yaşadığı sıkıntıyı çok iyi anladığını bildirdi. Oğlunun cepheye giderken nişanlı olduğunu söyleyen şehit annesi, oğluyla düğün için yaptığı planları hatırladıkça çok üzüldüğünü ifade etti.

VATAN SAĞ OLSUN

Son günlerde yaşanan tüm olayları şehit oğluna anlattığını dile getiren Melek Mahmudova, "Oğuluma diyorum, yine senin gibi kahraman evlatlarımız şehit oldu. Ne yapalım, vatan sağ olsun" dedi. Oğluyla konuşmalarını hiç bir zaman unutamadığının ifade eden Azeri anne, Elşen'in Azerbaycan'ı çok sevdiğini, düşmanların ülkesine girmesine asla izin vermeyeceğini söylediğini dile getirdi.


Tüm şehit annelerinin kahraman evlatlar yetiştirdikleri için başlarını daima dik tutmaları gerektiğinin altını çizen Melek Mahmudova, düşmana asla boyun eğmeyeceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN 

Editör: TE Bilisim