İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultay sürecinde Yüksek Mahkeme'nin kararı ile ilgili olarak UBP Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, yargının gereğini yaptığını söyledi. Kaşif, "Artık bir an evvel 2. tur yapılmalı, ülkemiz bu sancıdan kurtulmalıdır.” dedi.

Yüksek Mahkemenin ," kurultay yeniden yapılmalı" hükmünü değerlendiren Kaşif, “İkinci tur olmayacak, şu olmayacak bu olmayacak diyenlere yargı kararını vermiştir. 2. tur yapılacaktır ve yargının verdiği kararda bizim dediğimiz neyse o uygulanacaktır. Tüzükteki 28. maddede açıklama bellidir. 1 hafta içinde ikinci tur yapılmalıdır diyor. Yargı bu kararı vermiştir” diye konuştu.

Ahmet Kaşif, “Bu aşamada herkes ikinci tura hazırlansın.” dedi. Bildiği kadarıyla başka yargı yolu kalmadığını kaydeden Ahmet Kaşif, UBP yetkili organlarının nasıl toplantıya çağrılacağının tüzükte belli olduğunu söyledi ve “Eğer yetkili olanlar bu işi üstlenmezse elbette bize düşen görev neyse onu da yaparız.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE BU SANCIDAN KURTULMALI”

Yargının UBP Tüzüğü’nün 28. maddesinde söylenenin yapılmasını emrettiğini kaydeden Kaşif, “Artık bir an evvel 2. tur yapılmalı, ülkemiz bu sancıdan kurtulmalıdır” dedi. Bir soruyu yanıtlarken, parti meclisinin tüzüğe aykırı hareket edemeyeceğini, bu yapılırsa gerisini onların düşünmesi gerektiğini ifade eden Kaşif, delegelerin değişeceği konusundaki soru üzerine ise şöyle konuştu:

“Parti meclisine seçilen delegeler zaten kurultay delegesidir, zaten oy kullanmışlardır. Onun için değişiklik olmaz, sadece isim değişikliği olabilir. Kurultay delegesi olamayan bir kimse zaten parti meclisine aday olamaz. Onun için de rakamsal bir değişiklik olmaz. Belki parti meclisinde isimlerde değişiklik olabilir ama rakamsal bir değişiklik olmaz, mümkün değil.”

KÜÇÜK'ÜN AVUKATI: PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARI SÜRECİ DEĞERLENDİRECEK

İrsen Küçük’ün avukatı Ergin Ulunay ise kararı gazetecilere yorumlarken, Yüksek Mahkeme’nin UBP Tüzüğü’nün 28. maddesine göre, kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçim yapılması gerektiğine; salt çoğunlukla yapılmadığından İrsen Küçük’ün genel başkan ilan edildiği divan kararının geçersiz olduğuna karar verdiğini söyledi.

Ulunay, mahkemenin, ancak bundan sonra ne gibi işlemler yapılacağını partinin yetkili organlarına bıraktığını kaydederek şöyle konuştu: “İkinci turun iki aday arasında yapılmasını emretmektedir ancak partinin yetkili organları bu durumda kurultayın toplanabilmesi için 5’te bir üyenin yazılı müracaatıyla ve 10 gün içinde yapılacak bir ikinci turla ve iki aday arasında seçim gündemiyle tekrar parti yetkili organlarının toplantıya çağrılması ve partinin kararlar üretmesi gerekmektedir.

Yapılacak ikinci turda, 21 Ekim 2012’deki delegeler değil, yapılan değişikliğe tabi olarak, oy kullanılacak günde delegelikleri devam eden kişiler dolayısıyla yeni seçilen kişiler de oy kullanabileceklerdir.”

Editör: TE Bilisim