Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İstanbul’da kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra'yı arama çalışmaları devam ediyor. Emniyete gelerek kayıp turist hakkında bilgi alan ABD’li gazeteci Alyson Neel, polise iki kişinin ifade verdiğini ancak bunların kim olduğunu ve ne konuştuklarını bilmediğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde polislerden bilgi alan ABD'li gazeteci Alyson Neel, kayıp turist Sarai Sierra ile gelişmeleri yakından takip etti. Emniyetteki görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Neel, İstanbul’da yaşadığını ve kayıp olayını araştırdığını dile getirdi. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerle görüştüğünü ifade eden Neel, “İstanbul’da yaşayan bir gazeteciyim. Ben de Sarai’yı arıyorum. Şu an cevaptan çok soru var gibi görünüyor. Hem Amerika’daki hem de buradaki gazetecilerle konuştum. Herkes aynı soruyu soruyor gibi. Bilirsiniz.. Ne oldu? O (Sarai) Neden Amsterdam’a gitti? Neden Münih’e gitti? Dün aile dostlarıyla görüştüm. O bazı şeyleri açıkladı; fakat ailesinden duymamız gerekiyor, bu yüzden buradayız. Plan ne? Neyin izini sürüyorlar? Ne buldular? Sonra ne yapacaklar? Eve gittiklerini sanmıyorum. Ben eve, Galata köprüsüne gittim. Hiçbir şey görmedik. Yeni olan hiçbir şey bulamadık. Maalesef sadece bekliyoruz. ” diye konuştu.

Karakoldan kendilerine herhangi bir şeyin söylenmediğini dile getiren Neel, “Dün tüm duyduğum şey; iki arkadaş karakola geldi ifade vermek için. Kim olduklarını bilmiyoruz. Amerikalı olduklarını duydum, ama ne yaptıklarını, ne söylendi bilmiyoruz. Serbest bırakıldıklarını duydum. Bu hala büyük bir soru işareti olarak kaldı ne yazık ki. Kamera Sarai’nın kesinlikle Galata Köprüsü’ne gittiğini gösteriyor, oradan geçtiğini gösteriyorlar. 20 Ocak’tan sonra onu gören olmamış. Daha farklı tersini söyleyen görüntüleri henüz görmediğimizi düşünüyorum. Ailesi bundan sonra haber almış ama çok az.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim