Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kazakistan’ın Almatı şehrindeki “Hayatımızın Gülü Anne” konulu Türkçe şiir, şarkı ve sunum yarışması yapıldı. Yarışma, Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Kazak Filolojisi ve Dünya Dilleri Fakültesi ile Almatı Türkiye Türkçesi Eğitim Öğretim Merkezi (TÜTEM) işbirliğiyle düzenlendi.

Türkçe öğrenim gören öğrencilerin yoğun bir şekilde katıldığı programa Rektör Yardımcısı Alma Ruskalıyeva, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Başak Buğdaycı, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Osman Elgün, Kazak Filolojisi ve Dünya Dilleri Fakültesi Dekanı Aygül Amantaykızı Satbekova, TÜTEM Müdürü Mehmet Özbal, Türk Dili Bölüm Başkanı Eriya Kaşkınbekkızı, ve öğrenciler katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Alma Ruskaliyeva, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparken, kültürel ve sosyal faaliyetlere destek veren TÜTEM'e teşekkür etti.

Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışma sonunda şiir dalında “Sakarya” şiiriyle Şahnaza Yuldaşova birinci olurken, şarkı dalında “Yalan” şarkısıyla Maftuna Sayunusova birinci oldu. Sunum dalında ise Grup Saltanat birinciliği kazandı.

Programda konuşan TÜTEM Müdürü Mehmet Özbal, tarihi bir iki ülkenin bu tarz etkinliklerle kültürlerin ortak noktalarını görme fırsatı bulduklarını ve öğrencilerin öğrendikleri dil ile kendilerini ifade etmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılan öğrencilere “Katılım Sertifikası”nın da verildiği program Türk mutfağının eşsiz tatlarından oluşan ikramlarla son buldu.

Editör: TE Bilisim