Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bir alış veriş merkezinde çıkan yangında en az 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişiden de yakınları haber alamıyor.

Admiral isimli alış veriş merkezinde bir kafede gece saatlerinde çıkan yangın bütün alanı kapladı. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu AVM hızlı bir şekilde tahliye edildi. Ancak 5 kişi hayatını kaybederken, 15 kişiden de haber alınamıyor. Yangın nedeni ile binanın bir kısmı çöktü.

Rusya Acil Durum Bakanlığı Volga Bölgesi Direktörü İgor Panşin, çok sayıda kurtarma ekibi ve itfaiye görevlerinin çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Yangın ve göçük nedeni ile yaralanan 30 kadar kişiyi hastaneye kaldırıldı. Helikopterle havdan müdahale edilen yangın 6 saat kadar süren çalışmalar sonunda tamamı ile söndürülebildi. Binanın cephe kaplaması nedeni ile yangının hızla yayıldığı kaydediliyor.

Görgü tanıkları olay sırasında büyük panik yaşandığını, iş yeri sahiplerinin de mallarını kurtarabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim