İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
KKTC'de Kocareis sahilinde bir balıkçı tarafından kafası parçalandıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde (YDÜ) ameliyat edilen Caretta Caretta suyla buluştu. Ameliyat sonrasında ilk kez suya konulan deniz kaplumbağası yüzmeye başladı.

YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan gözetiminde Hayvan Hastanesi'nde yapılan bir havuza bırakılan Caretta Caretta'nın ilk etapta zorlandığı görüldü. Sonrasında yavaş yavaş kulaç atmaya başlayan deniz canlısı bir süre daha müşahede altında kalacak. Kaplumbağanın suya konulması esnasında açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan, Caretta Caretta'nın dengesini biraz daha toparlaması gerektiğini söyledi. Operasyondan sonra ilk yüzüşü olması açısından zorlanmasının normal olduğunu kaydeden Cihan, Caretta Caretta'nın zamanla iyileşme göstereceğini dile getirdi. Cihan, kaplumbağaya zaman zaman egzersiz yapmayı da ihmal etmedi.

KKTC'de Kocareis sahilinde bir balıkçı tarafından kafası parçalanan Caretta Caretta Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde (YDÜ) ameliyat edilerek tedavi altına alınmıştı. Ağır bir kafa travması geçiren deniz kaplumbağasının baş bölgesinde oluşan açıklıklar kemik yapıştırıcı maddeler kullanılarak özel bir teknikle kapatılmıştı.

Editör: TE Bilisim