İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Kenya Savunma Bakanlığı'na bağlı kaynaklar, Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçakların Somali'de iki El Şebab kampını bombaladığını bildirdi. El-Şebab'ın geçtiğimiz hafta Garissa Üniversitesi'ne düzenlediği ülke tarihinin en kanlı ikinci saldırısında 148 öğrenci hayatını kaybetmişti.

Uçakların, Kenya sınırına yakın Gedo bölgesinde Gondodewe ve Ismail kamplarını vurdukları belirtildi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, tüm Kenyalıların bir araya gelerek yardımlaşması ve birlikte mücadele etmesi çağrısında bulundu.

El-Şebab, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. El Kaide bağlantılı terör örgütünün son iki yıldır ülkede gerçekleştirdiği saldırılarda 400'den fazla insan hayatını kaybetti.

Kenya ve Tanzanya'da 1998'de Amerikan Büyükelçiliği'ne eş zamanlı gerçekleştirilen saldırılarda 12 Amerikalı 220 Kenyalı hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim