Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Kenyalı ressam, fiziksel engellerine rağmen, zorluklara aldırmayarak yaptığı resimleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. 6 yaşında geçirmiş olduğu çocuk felci sebebi ile ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mary Wanja, 20 yıldır ağzı ile tuttuğu fırça ile yaşama tutunuyor. Wanja, şimdi Kenya’nın en başarılı ressamları arasında görülüyor.

Mary Wanja, 6 yaşında geçirmiş olduğu çocuk felci sebebi ile ellerini ve ayaklarını kullanamıyor. 20 yıldır ağzı ile tuttuğu fırça ile yaşama tutunuyor. Hayata bağlılığını yaptığı resimlerle sürdüren Wanja, şimdi Kenya’nın en başarılı ressamları arasında görülüyor.

Kenyalı ressam, fiziksel engellerine rağmen, zorluklara aldırmayarak yaptığı resimlerle herkesi kendine hayran bırakıyor. “Yaptığım tüm resimler sevginin ve sınırsız sabrın hikayesidir.” diyen 55 yaşındaki Wanja, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Tüm renkler benim yaşamış olduğum trajedinin umuda dönüşmüş halidir.” ifadelerini kullanıyor.

Eserlerinde daha çok Afrika hayatını resmeden Wanja, resimlerini sadece yurt dışında satabiliyor. Sanat konusunda yerel talebin az olduğunu söyleyen azimli ressam, bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarına eserlerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyor.

Mary Wanja’yı ayrıcalıklı kılan diğer bir husus ise resim konusunda hiçbir eğitim almamış olması. İki çocuk annesi olan Wanja, sadece sanatçı olarak değil anne olarak da çocuklarının her türlü ihtiyacını, tüm engellere rağmen karşılıyor. El ve ayaklarını kullanamasa da dikiş dikmek dahil birçok işi kendisi yapabiliyor. Tüm bunlarla birlikte, onu mutlu eden asıl işin tüm engellilere yol göstermek için düzenlediği seminer olduğunu söylüyor. Kenyalı ressam, düzenlediği seminerler ile hayata küsmek yerine, var gücüyle tutunmanın yollarını göstermeye çalışıyor.

Editör: TE Bilisim