Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Kenya’nın Somali sınırı yakınındaki Garissa şehri, dün akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı ile tekrar gündeme geldi. Şehrin en büyük oteline (Holiday İnn-Daha çok bu isimle bilinen Kwa Chege) yapılan baskında 9 kişi öldürüldü. Saldırganların rastgele açtığı ateş sonucu 6 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı olarak hastaneye götürülen 3 kişinin ölümü yolda gerçekleşti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan bölge güvenlik yetkilileri, saldırının Eş-Şebab tarafından gerçekleştirildiğinden emin olmadıklarını, fakat ihtimaller üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bölgede bulunan Kızıl Haç yardım ekibine karşı düzenlenen bir saldırı ihtimali üzerinde duran yetkililer, araştırmaların sonuçlanmasının akabinde net bilgilerin kamuoyu ile vakit kaybetmeden paylaşılacağını bildirdi.

Son haftalarda devam eden yağışlar sebebi ile Garissa şehri büyük zarar görmüştü. Konu ile alakalı yardım maksadı ile bölgede bulunan Kızıl Haç yetkililerine yönelik yapıldığı iddia edilen saldırı, henüz Eş-Şebab örgütü tarafından resmi olarak üstlenilmedi.

Somali sınırında bulunan ve silah ticaretinin kontrol edilemediği bu bölge, son 18 aydır meydana gelen saldırı ve ölümlerle Kenya gündeminden hiç düşmedi. Eş-Şebab etkisinin fazla olduğu bilinen bölgede, olayın sorumluluğunun kime ait olduğu araştırılıyor.

Editör: TE Bilisim