Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Kenya’da yabani hayat hala tartışmalı konular arasında yer alıyor. Bununla birlikte bölgede değişim, ülkenin kuzeyinde uzun süredir faaliyet gösteren Northern Rangelands Trust (NGT) isimli vahşi yaşamı koruma kuruluşu ile birlikte başlamıştı.

26 kabileden oluşan vahşi yaşam koruyucuları, NGT’nin 8 yıllık yönetimini kutlamak için bir araya geldi. Gabra, Borana, Rendille, Somali ve Samburu vahşi yaşamı korumak için bir araya kabilelerden sadece bir kaçı.

NGT’nin kurulmasının yıl dönümünü kutlamak için yapılan etkinlikte sergilenen yerel danslar esnasında özellikle kaçak avlanmayla ilgili yabani hayat ve korunmasına dair mesajlar verildi. Alınan bilgilere göre daha 3 gün önce bölgeye 20 kilometre uzakta 3 filin kaçak avlandığı belirtildi.

NGT, Kenya Vahşi Yaşam Servisi ile yakın çalışacak birçok etnik kökenden gelen koruculara istihdam sağlıyor. Şimdiye kadar 700’den fazla kişi iş sahibi olduğu topluluk, büyümeye devam ediyor. NRT diğer bölgeleri de içine alan 5 yıllık stratejik planı ile ülke genelinde daha fazla vahşi yaşam koruma alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim