Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kenya'ya sağlık taraması için giden gönüllü Türk doktorlarından oluşan Hollanda Sağlık Vakfı (SANİTAS) ekibi, Hollanda'ya döndü. Kimse Yok Mu Derneği'nin Hollanda'daki partner kuruluşu Time To Help aracılığı giden heyeti, Amsterdamlı Türkler Schiphol havalimanında karşıladı.

SANİTAS Başkanı Dr. Recep Aydınlı "Kenya'da Kimse Yok Mu'nun açmış odluğu hastane aracılığı ile sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir sağlık projesi vardı. Onlar ile beraber Time To Help ve SANİTAS Vakfımızda görev yapan doktor ve işadamları ile birlikte bir hafta boyunca müthiş verimli bir çalışmamız oldu. Çok ciddi bir gayret ile aşağı yukarı 500 hastaya yardımcı olabildik. Onların muayenelerini yaptık. Tıbbi ihtiyaçlarını bedava olarak kendilerine takdim ettik. Bunun yanında diş hekimi arkadaşlar da diş rahatsızlığı olanların tedavilerini yaptılar. Katarakt ameliyatları yapıldı." dedi. Aydınlı, yoğun gayret gösteren doktorların Kenya halkıyla kaynaştığını aktardı.

Kenya programında doktorlara refakat eden Hollandalı Türk işadamı Selim Kılıç da "Umrede yapılacak manevi hazzın belki de çok çok üzerinde hazzı orada yaşadık. Bütün arkadaşların aynı hazzı hissettiklerini yerinde gördük." dedi.

Diş Hekimi Şerife Kara ise çok sayıda köy ve kasabada sağlık taramaları yaptıklarını ifade etti. Kara, "Oradaki Türk işadamlarının açmış olduğu sevgi okullarının bize zemin hazırlaması bizim işimizi kolaylaştırdı. Aslında işin büyük kısmını o okullardaki vefalı öğretmenler yaptı. Çok az insanla Kenya'da çok büyük işler başardıklarına şahit oldum. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim