Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Kerküklü Araplar, Irak hükümetine karşı El Ambar bölgesinde başlatılan ve ülkede devam eden protestoları desteklediklerini açıkladı.
Kerkük'ün Vasıt semtinde bulunan Kerkük Arap Siyasi Meclisi tarafından düzenlenen toplantıya, Kerkük İl Meclisi Arap üyeleri, çevredeki Arap kabile reisleri katıldı.
Toplantı sonrası basın açıklamasını okuyan Kerkük İl Meclisi Arap üyesi Fadıl Abbas, Irak'ın genelinde düzenlenen protestoları destekleme kararı aldıklarını söyledi.
Göstericilere seslenen Abbas, Kerküklü Araplar olarak şehirde bulunan Peşmerge ve Kürt Asayiş Güçleri’nin de çıkmasını istediklerini belirtti.
Kentte gözaltına alınan Arap tutukluların serbest bırakılmasını isteyen Abbas, "Kerkük'te dengeli bir yönetim yapısı istiyoruz. Şehrimizde fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Buna uymayacağız. Diğer halkları da uymamaya çağırıyoruz."dedi.
Daha sonra söz alan Kerkük Arap Siyasi Meclisi üyesi Abdurrahman Munsid El Asi ise, Kerkük'te haksızlığa uğradıklarını iddia etti. Asi, Kerkük'te gösterilerin yapılmasına izin verilmesi halinde tüm aşiretler olarak gösteriye katılacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim