Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Türkiye'de etkili olan kar yağışı etkisini KKTC'de de hissettirdi. Girne bölgesinde bulunan Beşparmak Dağları, dün gece başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Yılın ilk karını vatandaşlar sevinçle karşıladı. Kar nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Kıbrıs'a geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da kar yağdı. Ender kar yağışı görülen Kıbrıs'ta, bazı bölgelerde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.

Bazı vatandaşlar gece olmasına aldırmadan kar yağışının başlamasıyla dışarıya çıkarak kar keyfini yaşadı. Balkanlardan gelen ve Kıbrıs’ı da etkileyen soğuk havanın etkisiyle dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, bugün öğle saatlerine kadar sürmesi ve daha sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Termometreler bu sabah bazı bölgelerde sıfırın altında rakamları gösterdi.

KKTC Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, Pazartesi günü etkili olan soğuk hava kütlesinin, dün öğleden sonra karla karışık yağmura, dün akşam da yüksek tepelerle bir alt katmanlara kar yağışına neden olduğunu söyledi. Oktay, kar yağışının bugün öğleden sonra yurdu terk edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim