Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Kıbrıs'ta Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Doğuş Derya’nın 'tecavüz' iddialarına Rumlardan destek geldi. Güney Kıbrıs'ta Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Derya’nın söylediklerinden dolayı kendisini kutladıklarını belirterek, gösterdiği cesaret sebebiyle tebrikleri hak ettiğini belirtti.

Doğuş Derya'nın Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kıbrıslı Türk ve Rumların tecavüze uğradığı açıklamalarının yankıları sürüyor. Derya'nın bu açıklamalarına Rum kesiminden pek çok parti ve Rum vatandaşlarından destek geldi.

Doğuş Derya'ya destek açıklaması yapan AKEL, “Kıbrıs Rum tarafında Derya’nın bu cesur hareketini destekleyenlerin benzer bir cesareti de kendilerinin göstermesi ve Kıbrıs Rum faşistlerin savunmasız ve esir Kıbrıslı Türklere yönelik işledikleri suçlara dair gerçekleri dile getirmeleri gerektiğini" belirtti.

Kıbrıslı Türk milletvekili önceki gün yaptığı açıklama pek çok kesimden tepki toplamış, Derya ise bu açıklamalarının arkasında durduğunu belirterek, kendisine hakaret boyutunda tepki gösterenler hakkında hukuk süreci başlatacağını ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim