Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkeleri Dışişleri Bakanları yarın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya gelecek.

KİK Genel Sekreterliği'nin Riyad'daki binasında 134. kez bir araya gelecek olan bakanlara dönem başkanı Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed Al-Atiyye başkanlık edecek. Toplantıda Genel Sekreter Abdüllatif bin Raşid Al-Zeyani de hazır bulunacak.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Genel Sekreter Al-Zeyani, bakanların KİK müşterek eylem çalışmaları ve daha önceki toplantılarda alınan kararların uygulamasını ele alacaklarını belirtti. Al-Zeyani, KİK ülkelerinin diğer ülke ve gruplar arasındaki stratejik konularını ele alacaklarını, buna ek olarak Bakanlık Komiteleri tarafından sunulan raporların görüşüleceğini ifade etti. KİK bakanları toplantıda Arap dünyasında, bölgesel ve uluslararası arenada yaşanan son gelişmeleri, bu gelişmelerin bölgenin güven ve istikrarına olan güncel yansımalarını inceleyecek. Genel Sekreter, Yemen konusunun görüşülecek öncelikli konular arasında olacağını, bununla birlikte bölgenin güven ve istikrarını tehdit eden terör olaylarının masaya yatırılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim