Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel’de Avrupa’ya sitem etti. Silivri’deki duruşmaları neden gelip izlemediklerini soran Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda Batı’nın Türkiye’yi ileri sürerek yalnız bıraktığı iddiası üzerine "Neden Sayın Başbakanı yalnız bıraktınız?" sorusunu sordu.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’de bulunan anamuhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, 'Türkiye’nin siyasi görünümü ve Avrupa’nın önündeki zorluklar' konulu Türk Kahvesi Brifingleri toplantısına katıldı. Bir grup Avrupa Parlamentosu milletvekili ve gazetecilere hitap eden Kılıçdaroğlu, Avrupa’ya sitem etti. Türkiye’de yargının bağımsız olmadığının herkesçe malum olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ‘‘Yargının bağımsızlığını yitirmesinde en büyük katkıyı yapanlardan birinin de Avrupa Birliği (AB) olduğunu söylemek isterim. Madem AB’nin çatısı altındayız, burada düşünce özgürlüğü var, ben de bunu dile getireceğim. Referandumun yanlış olduğunu, anayasal değişikliklerin yanlış olduğunu, yargının bağımsızlığını yitireceğini söyledik ısrarla. ‘Hayır, Türkiye önemli bir reform yapıyor’ dediler’’ şeklinde konuştu.

"AVRUPA’DAN HİÇ SES YOK"

Avrupalı yetkililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu ‘‘Hangi ülkede sekiz milletvekili mahkûm olmadan yıllardır hapiste tutuluyor? Avrupa’dan hiç ses yok. İlerleme raporlarında birkaç satırlık eleştiri, o kadar. Bu bizi tatmin etmiyor. AB yetkililerinden şunu da isterim: Neden gelip Silivri’deki duruşmaları izlemiyorlar? Mahkemeyi bir görsünler bakalım. Ne oluyor orada bir görsünler. İnsanlar kendilerini savunmak istiyorlar, savunma engeli var orada. Neden görülmüyor bunlar?’’ sorusunu sordu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR OLAN OTORİTEYİ GÜÇLENDİRİR"

Anayasa reformu konusunda çok umutsuz olmadığını kaydeden CHP Genel Başkanı, "kendisini umutsuzlandıran olayın, görüşmelerin ortasında AKP’nin başkanlık sistemini tartışmaya açması olduğunu" vurguladı. Kılıçdaroğlu, ‘‘Başkanlık sistemi zaten var olan otoriter yapıyı daha da güçlendirecek. Türkiye’de şu anda kimin hapse atılması gerektiğine bir kişi karar veriyor. Kimin hakkında dava açılması gerekiyor, bir kişi karar veriyor. Parlamentonun toplanacağı günü bile bir kişi belirliyor’’ dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I NEDEN YALNIZ BIRAKTINIZ?"

Suriye konusuna da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Recep Tayyip Erdoğan’ı neden yalnız bıraktınız? Bu soruyu da benim sormaya hakkım var eğer söz verdiyseniz. Çünkü Sayın Başbakan’a göre Batılılar söz verdiler, bizi ileriye sürdüler, biz gittik ama Batılılar bizi yalnız bıraktı. Niye yalnız bıraktınız o zaman Sayın Başbakanı?’’ sözleri ile eleştiride bulundu. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına itilmek istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘‘Türkiye yönünü Batıya dönmüş, çağdaş uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Bir Ortadoğu ülkesi değildir. Olmamalıdır’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim