Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ırkçılığın Avrupa’da ağır bir suç olduğunu ifade ederek Avrupalıların ırkçılıkta çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de din ve ırk temelli siyaset yapıldığını iddia etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun geçen Avrupa Parlamentosu’ndaki görüşmelerin ardından ‘Türk Mahallesi’ olarak bilinen Schaerbeek’te vatandaşlarla buluştu. Geçtiğimiz ay Brüksel’de CHP Belçika Birliği adı altında örgütlenmeye giden CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ırk ve din temelli siyaset yapıldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, ‘‘Herkesin siyasi düşüncesi farklı olabilir. Herkesin inancı farklı olabilir. Saygı göstereceğiz. Kimliker üzerinden siyaset yapmak kadar çağdışı bir anlayış yoktur. Irkçılık Avrupa’da da ağır bir suçtur. Çünkü Avrupalı ırkçılığın ne olduğunu çok iyi öğrenmiştir. Ağır bedeller ödemiştir. İnanç, siyasetin konusu olmaz. Allah’la kulun arasına kim girer? Kimsenin girmeye hakkı yok ki. Ama Türkiye’de ırk ve din temelli siyaset yapılıyor.’’ şeklinde konuştu.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, çocukların buralara kök salması gerektiğini ifade ederek şu sözlere yer verdi: "Sizler Avrupa’da yaşıyorsunuz. Sizden isteğim çocuklarınızı okutun. Üniversiteye kadar okutun. Farklı dilleri öğrensinler. Anadillerini unutmasınlar. Ve bu ülkede kök salsınlar. Türkiye’de de kök salsınlar."

CHP, Almanya, Hollanda ve İsviçre’deki örgütlenmesinin ardından Belçika'da da örgütlenme yoluna gitmişti.


Editör: TE Bilisim