Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta artık çözüm zamanının geldiğini, hatta geçtiğini söyledi.

Mustafa Akıncı bu sabah KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber'i kabul etti. Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, 1968’de başlayan müzakere sürecinin 2015’te sonuçlandırılması için iki tarafın da politik kararlılık ve irade göstermesinin zamanının geldiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde, Meclis’le ve sivil toplum örgütleriyle interaktif bir diyalog kuracağını kaydederek, halkın beklentilerinin çok yüksek olduğu zor bir dönemde Cumhurbaşkanlığı görevine seçildiğini söyledi. Akıncı, “Beklentiler yüksek olunca sorumluluk bir o kadar daha ağırlaşıyor. Zorluklar bir o kadar daha artıyor.” dedi.

Akıncı, şunları söyledi: "1968 yılında başlayan bir müzakere sürecini 2015 yılında artık sonuçlandıralım. Dile kolay. Yani yarım asra yakın bir dönemden bahsediyoruz. Dolayısıyla geldiğimiz aşamada inanıyorum ki artık konuşulanlar büyük oranda konuşuldu, tartışmalar büyük oranda yapıldı. Elbette daha yapacağız. Açıkta kalan noktalar var. Onlar da elbette tartışılacak ancak sonuçta iki tarafın da politik kararlılık ve irade göstermesinin zamanı geldi."

Editör: TE Bilisim