Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tatil ve doğa harikası olarak bilinen Dipkarpaz bölgesinde bungalov kavgası yaşandı.

Altın Kum sahilinde hakkında yıkım kararı bulunan izinsiz bungalovlar mühürlendi. Bungalovlarda kalan turistler ise sokağa atılırken, mühürlemeye direnenlerden 8 kişi ise gözaltına alındı.

Dipkarpaz Altın Kum sahilinde doğal ve sit alanı içerisinde izinsiz olduğu gerekçesi ile hakkında Yüksek İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı bulunan iki tatil köyü dün mühürlendi.

Mühürleme işlemine engel olmak isteyen işletme sahipleri ve bazı köylüler polisle arbede yaşadı.

Olaylar sırasında 8 kişi gözaltına alındı. Tesislerin mühürlenmesini önlemek için işletme sahipleri uzun saatler yolları kapayarak dirense de turistler kapı dışarı edilerek işlem gerçekleştirildi.

TURİSTLER KAPI DIŞI EDİLDİ

Öte yandan, Dipkarpaz bölgesinde yer alan izinsiz 42 bungalov mühürlendi. Odalarda geçen yıldan rezervasyonlarını yaptırarak ücretlerini ödeyen turistler ise kapı dışarı edildi. Tatil için gelip yaşadıkları şok karşısında dilleri tutulan turistler olup bitene anlam veremedi. Kimi eşyalarını toplayarak işletme avlusunda yaşananları izlerken, kimi turist ise tüm kavga anlarını ve mühürleme işlemlerini kameraya aldı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Arbede yaşanan bölgede direnişte bulundukları sırada taşkınlık yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 8 kişi cezaevi aracına yerleştirilerek, haklarında yasal işlem başlatıldı

Cihan

Editör: TE Bilisim