Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Kıbrıs vatandaşı bir Rum, KKTC topraklarında kalan bir mülkü için tazminat alamayınca bakanların araçlarına haciz koydurdu.

Kıbrıslı Rum, 60 dönümlük arazisi için Taşınmaz Mal Komisyonu ile yaklaşık 2 milyon 100 bin sterline anlaşmaya vardı. Edinilen bilgilere göre “kaynak yetersizliği” nedeniyle parasını alamadı. Bunun üzerine KKTC’de bir avukat tutan Rum, süreci mahkemeye taşıdı. Mahkeme de paranın ödenmesi kararını verdi. Avukat da, bakanların araçlarına haciz kararı çıkarttı. Kıbrıslı Türk haciz memurları da, Maliye ve Tarım Bakanı’nın araçlarına el koydu.

Yaşanan bu süreç sonrasında açıklama yapan KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Mal Tazmin Komisyonu bütçesinde problem yaşandığının doğru olduğunu ancak hükümetin; “Herhangi birisinin kararını reddetmek veya parasını ödememek gibi bir niyeti ve düşüncesi olmadığını” vurguladı.

"HACİZ KARARI DOĞRU, İNKAR ETMEK DOĞRU DEĞİL"

Yorgancıoğlu, ödeme sırası gelmeyen bir karar sonrası iki bakan aracına el konulmasına itiraz etmediklerini ifade ederek, “Karar mahkemenin kararıdır, bunu inkar etmek doğru değildir. Ancak sırada henüz (ödemenin yapılmasını bekleyen) 12 kişi vardır, bu sırayı bozmamak niyetindeyiz, çünkü sıra bozulursa düzen bozulur.” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, bütçeye ek kaynak koymayı planladıklarını ve bu bütçeye daha fazla kaynak aktarılması için gerekli mercilerle görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

GEÇTİĞİMİZ YILA KADAR TÜRKİYE FİNANSE EDİYORDU

Söz konusu bu gelişmeler ışığında Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’nin finanse ettiği ancak son bir buçuk yıldır kaynak aktarılmaması nedeniyle zor günler geçiren Taşınmaz Mal Komisyonu’nda işler kötüye gitmeye devam ediyor. Geçmiş yıllara göre başvuru sayısında azalma olsa da başvuruların değerlendirilip karara bağlanmasının ardından Kıbrıslı Rumlar paralarını alamıyor.

GÜRKAN: HACİZ İŞLEMİ BİZİ BAĞLAMAZ

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Güngör Günkan da tazminatın ödenmemesi nedeniyle bakan araçlarına yapılan haciz işleminin kendilerini bağlamadığını belirtti. Günkan, kendilerinin sadece davalarda karar üretmekle görevli olduklarını tazminatın ödenmesi konusuna İçişleri ve Maliye Bakanlığı’nın baktığını belirtti

HERHANGİ BİR GELİŞME YOK

Bu arada, Pazartesi günü Kıbrıslı Rum vatandaş tarafından devletin Taşınmaz Mal Komisyonu’nun verdiği kararı uygulamaması nedeniyle çıkarılan bakan araçlarına haciz kararı geçerliliğini koruyor. KKTC Maliye ve Tarım Bakanının araçlarına getirilen haciz ile ilgili ise hiçbir adım atılmadı. Araçlar olayın üzerinden üç gün geçmesine rağmen halen çekildikleri otoparkta bekletiliyor.

KKTC hükümetinin ise bu araçların hacizden kurtarılması için herhangi bir işlem veya girişimde bulunmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim