Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın 1 Kasım genel seçimleri çalışması için Fransa’da. Milletvekili Aydın, Strasbourg, Metz ve Paris’te seçmenleri ile bir araya geliyor. Aydın Strasbourg’da seçmenlere “Bu seçim, sarayın siyaset üzerindeki vesayetinin kaldırılma seçimidir.” dedi.

Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinin diğerlerinden farklı olduğunu ve MHP seçmeninin ciddi bir şekilde seçimlere gereken önemi göstermesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin bulunduğu konum itibari ile tarih boyunca Osmanlı’nın hüküm sürdüğü 500 yıl hariç tamamen kan ve göz yaşıyla dolu olduğunu söyledi.

Aydın, “Türkiye bu sebeple çok zor bir dönemden geçiyor; coğrafyada yeni bir oyun oynanıyor yeni bir yapı meydana getirildi. Bu oyun ülkelerin sınırlarının değişmesi, kendi içinde parçalanma ve kardeş kanı akmasına sebep oluyor. Suriye ve Irak’ta olduğu gibi Türkiye de bundan nasibini alıyor. Çevremizde bir egemenlik mücadelesi veriliyor. Ülkemizin çevresi şekillendirilirken ülke içinde de yeni bir yapı ve düzen oluşturulmaya çalışıyor. 'Yeni Türkiye' denen şey 'yeniden biçimlendirme' anlamına geliyor.” diye konuştu.

“ANALARIN GÖZYAŞI DİNECEK DEDİLER, ANALARIN GÖZYAŞI OLUK GİBİ AKIYOR”

Çözüm sürecinin zehirden, bir çözülmeden ibaret olduğunu vurgulayan Aydın, “Anaların gözyaşı dinecek herkesi hoşnut eder. Fakat bu takdim içinde sunulan faaliyetin neticesinde, anaların göz yaşları oluk gibi akıyor.” ifadelerini kullandı. Türkiye, Tayyip Erdoğan çiftliği değil diyen Aydın, “Dün siyah dediklerine bugün beyaz diyen kandırıldık diyen bu arsızlar ve hırsızlar imparatorluğuna MHP’nin söyleyecek sözü var. Bunu da sandıkta söyleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Aydın, Türkiye’de ciddi bir baskı ve vesayet rejiminin kurulduğu, gazetecilerin dövüldüğü patronların içeri atıldığı, yazı yazanların mahkeme kapısında süründürüldüğü, herkesin kapısına polis gelir korkusu yaşadığı bir ülke kabul etmediklerini söyledi. Aydın, “Zalimin sonu kötü olur. Adaletle hükmetmeyen Allah’ın koyduğu adalet çizgisinden sapan, halka eşit davranamayıp, benim senin diye ayıran devlet kapılarını devlet gücünü kendi yandaşlarına yemlik gibi kullanırken zerre kadar Allah’tan korkmayanlara karşı biliniz ki, Cenab-ı Allah’ın aracı kılacağı ve ülkücülerin tokadı onların yüzünde patlayacaktır." dedi.

ERDOĞAN HEM KENDİ HEM DE HERKESLE KAVGA EDİYOR

Ötekileştirici, kutuplaştırıcı politikaların hem yapana hem de ülkeye faydası olmadığını söyleyen MHP milletvekili, “Öyle bir ülke haline geldik ki, en tepedeki kişi hem kendi ile hem herkesle kavga ediyor. Bu seçim 'Saray' istedi diye yapılıyor. 258’i 276 yapabilirmiyim düşüncesinden dolayı bu kumarı oynuyor." diyerek seçimin sarayın siyaset üzerindeki vesayetinin kaldırılma seçimi olduğunu söyledi.

Koray Aydın, Erdoğan’ın tek kişi olarak hem kendi partisi hem de siyaset üzerinden bir vesayet oluşturduğunu söyledi. AKP seçmenine de kendi partileri üzerindeki bu vesayetin kalkması ve normalleşmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Türkiye’nin ancak bu şekilde normalleşeceğini söyleyen Aydın. “Böylece Türkiye rahatlar. Türkiye’de koalisyon 3 günde kurulur ama bu vesayet kaldırılmazsa kaos kargaşa devam eder. Hırsı aklının önüne geçmiş olanların, normalleşmesi sağlanmalı. AKP’ye oy verenler bu azgın egoya yeter atık, dur demeli. Seni cumhurbaşkanı yaptık kendi sınırların içerisinde dur demeli. En azından Davutoğlu bu işkenceden kurtulsun.” ifadesini kullandı.

“DÜŞÜNCELERİNİ SÖYLEYEMİYORSAN, O ÜLKENİN REJİMİ DEMOKRASİ DEĞİLDİR”

Düşünce ve ifade özgürlüğü Türkiye’nin en çok ihtiyacı duyduğu alan olduğunu söyleyen Aydın, "Kendini ifade edip, düşüncelerini söyleyemeyecek hale geldiysen o ülkede rejimin adı artık demokrasi değildir. Ona başka bir şey denir. Diktatör deyince de kızıyorlar. Bunlar tasvip edilemez.” diye konuştu.

Seçimden sonra ortaya çıkacak tablo ile bu tip şeylere müsaade etmeme noktasında kararlı olduklarını aktaran milletvekili, “Herkes düşüncesini demokratik çerçevede rahatça ifade edebilmeli.” diye konuştu.

“Yasama, Yürütme Yargı erklerini tek kişi kontrol ediyor. Yargı el koydu, yargı ihtilali yaptı, hakim savcılar bağımsız karar veremiyor. Ahmet hakanı ziyaret ettim, örgütlenmiş bir saldırı var ama buna kişisel saldırıdan dava açıtılar, bu mümkün değil. Artık Türkiye demokratik devlet olmaktan çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

MHP milletvekili Strasbourg’dan sonra Metz ve Paris’te MHP’lilerle buluşacak.

Editör: TE Bilisim