TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
 Suriye’deki iç savaş dün Irak’a da sıçrarken, 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda yaklaşık 249 kişinin öldüğü öne sürüldü.
Irak’ın ülkelerine iade etmeye çalıştığı Suriye askerlerinin bulunduğu askeri konvoya düzenlenen saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti.El-Enbar ilindeki üst düzey bir yetkili, konvoyda 42 Suriye askeri, 7 de Irak askerinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Yetkili, zayiatın çok olmasında otobüslerin zırhsız olmasının büyük rol oynadığını dile getirdi. Bu arada, Irak hükümeti ve güvenlik güçleri tarafından saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Suriye’nin Irak sınır kapısı, 2 Mart’ta Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) eline geçmişti. ÖSO’dan kaçan 66 Suriye askeri Irak’a sığınmıştı. Irak ordusunun da gelişme üzerine sınır kapısını ele geçiren ÖSO güçlerine helikopterle saldırdığı öne sürülmüştü.

HALEP’TE 200 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Suriyeli muhalifler dün Halep’teki bir polis okulunu ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı isyancıların polis okulunu içindeki tanklarla ele geçirdiğini iddia etti.

Halep’teki çatışmalarda 120 Suriyeli askerle 80 isyancının hayatını kaybettiği öne sürüldü.
Editör: TE Bilisim