Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kosova'da birkaç ay boyunca meclis çalışmalarını engelleyen muhalefet ile hükümet arasındaki son görüşmeden de sonuç alınamadı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga siyasi krize son vermek için; Başbakan İsa Mustafa, Başbakan Yardımcısı Haşim Thaçi, muhalefetten Kosova Geleceği Birliği Partisi Başkanı Ramuş Haradinay, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Başkanı Mahir Yağcılar, Amerikan Büyükelçisi Greg Delawie ve Kosova AB Temsilcisi Samuel Zbogar ile bir araya geldi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmeden sonuç çıkmadığı belirtildi. Ramuş Haradinay görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Kosova'nın ekonomik ve siyasi bir kriz içinde olduğunu söyleyebilirim. Görüşmede meclisin feshedilmesi ve erken seçime gidilmesini talep ettim." ifadelerini kullandı. Muhalefetin birlik içinde olduğunu söyleyen Haradinay 17 Şubat'daki gösteriye katılacağını belirti.

Başkan Yardımcısı Haşim Thaçi ise "Görüşmede hükümetin meşru olduğunu tekrarladım. Ramuş Haradinay görüşmede Karadağ ile yapılan sınır anlaşmalarına itiraz etmedi. Ancak sadece hükümetin istifası ve yeni seçim talep etti. Biz çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan İsa Mustafa ise muhalefete şiddetten uzak durmaları çağrısı yaptı ve anlaşmazlıkları diyalog ile çözülmesini istedi. Kosova topraklarında Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması anlaşmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara saygı duyacaklarını ifade eden Mustafa, muhalefeti meclis çalışmalarına katılmaya çağırdı.

Bu arada muhalefetten Vetvendosye Partisi Başkanı Visar Ymeri ve NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limay ise davetli olmalarına rağmen görüşmede katılmadı.

Kosova'nın bağımsızlık günü olan 17 Şubat'ta muhalefetin büyük bir protesto düzenlemesi bekleniyor. Muhalefetin son protestosunda göstericiler başbakanlık binasına taş ve Molotof kokteyli atmış ve polisle çatışmıştı.

Editör: TE Bilisim