Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kosova'da geçen ay meclis salonuna birkaç kez göz yaşartıcı gaz atan muhallefetteki Vetvendosye Partisi milletvekili Albin Kurti gözaltına alındı. Kosova Geleceği Birliği (AAK) Partisi milletvekili Donika Kaday-Buyupi ardından Kurti de gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak mahkemeye sevkedildi.

Arnavutluk Bayrak Günü kutlamaları nedeniyle muhalefet tarafından düzenlenen gösteri sonrası Kurti'yi aramak için onlarca polis Vetvendosye partisi binasına baskın düzenledi. Arnavutluk Bayrak Günü kutlamaları nedeniyle muhalefet tarafından düzenlenen gösteriye katılan Albin Kurti, polis tarafından gözaltına alındı. Kurti tutuklanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Kosova polisinin operasyonda sert müdahalede bulunduğu ve onlarca kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Bu sırada ise Vetevendosje mensuplarının polise sert cisimler fırlattığı belirtildi. Polisin ise göstericilere gaz yaşartıcı gazla müdahalede bulunduğu ifade edildi.

KURTİ, ARNAVUTLUK İLE BİRLEŞME İSTEDİ

Bugünkü muhalefetin gösterisinde konuşma yapan Albin Kurti, Kosova'nın Arnavutluk ile birleşmesini istedi. Kurti konuşmasında, "Kosova bayrağı, Arnavutluk'un bayrağı olması gerekiyor ve şu andaki bayrak ile bir şey yapılmaz. Kosova ve Arnavutluk'un aynı ülke olması gerekiyor." dedi.

Kosova topraklarında Sırp Belediyeler Birliği kurulmasına izin veren hükümete karşı çıkmak zorunda olduklarını vurgulayan Kosova'nın Geleceği Birliği Başkanı Ramuş Haradinay da konuşmasında, "Sırbistan'ın geri gelmesine izin vermeyeceğimiz." ifadesini kullandı.

İKİ MİLLETVEKİLİ TUTUKLU, İKİ MİLLETVEKİLİ ARANIYOR

Yaklaşık iki hafta önce Kosova'da mahkeme, meclis salonuna göz yaşartıcı gaz atan muhalif Albin Kurti, Albulena Haciu, Faton Topalli ve Donaka Kaday-Buyupi adlı milletvekillerinin tutuklanmasına karar verdi. Bu kararın ardından Kosova Geleceği Birliği (AAK) Partisi üyesi milletvekili Donika Kaday-Buyupi ve Vetvendosye Partisi üyesi Albin Kurti tutuklandı. Albulena Haciu, Faton Topalli adlı milletvekillerinin ise arandığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim