Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz bugün başkent Riyad'daki sarayında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

Bugün öğle saatlerinde başkent Riyad'a resmi bir ziyaret için gelen Mısır Cumhurbaşkanı'nı, Kral Selman, Kral Halit Uluslararası Havaalanı'nda resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Sisi'yi karşılayanlar arasında Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, Riyad Bölge Emiri Prens Faysal bin Bandar bin Abdülaziz, İkinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif'in yanı sıra iki ülke büyükelçileri ve üst düzey yetkililer yer aldı.

Daha sonra Suudi Arabistan Kralı Selman, sarayında konuk ettiği Sisi onuruna öğle yemeği verdi. Yemekte Mısır Cumhurbaşkanı'na eşlik eden heyetin yanı sıra Suudlu üst düzey yetkililer de hazır bulundu.

Yemekten sonra Kral Selman ile Mısır Cumhurbaşkanı arasında resmi görüşmelere başlandı. Görüşmede iki ülke arasındaki işbirliği, bu işbirliğinin iki ülke ve halkı çıkarları doğrultusunda geliştirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca, Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki ilişkilerin stratejik derinliği ve bu ilişkilerin bütün alanlarda geliştirilmesi gibi konuların görüşüldüğü ifade edildi. Bunun yanı sıra iki lider bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Görüşmelerde, her iki ülkeden bakanlar ve üst düzey yetkililer yer aldı.

Editör: TE Bilisim