Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, G7 yerine gerçek güç dengelerini yansıtan formatlara yoğunlaştığını iddia etti.

Putin’in Almanya’da düzenlenen G7 zirvesine davet edilip edilmemesi ile ilgili sorulara yanıt veren Peskov, “Rusya Devlet Başkanı küresel ekonomide ve diğer alanlarda gerçek güç dengelerini yansıtan diğer formatlar üzerinde yoğunlaştı” dedi. 7,8 ülkenin toplanarak küresel sorunlara etkili çözümler bulmasının imkansız olduğunu savunan Peskov’a göre G20 ve diğer oluşumlar sorunların çözümünde daha etkili olabilir. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Ryabkov da Rusya’nın G7 yerine, G20 ve BRICS ülkeleri ile ilgili çalışmalara yoğunlaştığını kaydetti.

G7 zirvesinden Rusya’ya yönelik yaptırımların Minsk Anlaşması tam uygulanıncaya kadar devamı konusunda karar çıkmasını değerlendiren Peskov, Rusya’nın bu konudaki tutumunun belli olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, G7 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Minsk Anlaşması tam olarak uygulanıncaya kadar Rusya’ya yönelik yaptırımların devam edeceğini belirtti. Almanya Şansölyesi Angela Merkel de gerekli görülmesi durumunda Rusya’ya yönelik yaptırımların sıkılaştırılabileceği uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Rusya ile diyalogun önemi konusuna vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim