Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya, ABD’nin Türkiye ile birlikte Suriye’de muhalif gruplara destek sağlayarak IŞİD’in bölgeden temizlenmesi planlarına sert tepki gösterdi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Suriye lideri Beşşar Esed’in muhaliflerine IŞİD’le mücadele altında sağlanacak desteğin, bölgede istikrarsızlığın daha da artmasına neden olacağı uyarısı yaptı.

Beyaz Saray’ın Türkiye’de “eğit-donat” programı çerçevesinde hazırlanan savaşçıların Suriye’de havadan desteklenmesi yönündeki açıklamalarını eleştiren Peskov, “Moskova, muhalif gruplara mali ya da askeri destek sağlamanın Suriye’de istikrarsızlığı daha da artıracağını bir çok kez vurguladı…” dedi.

Suriye’de muhalefete destek sağlamanın IŞİD’e destek sağlamak anlamına geleceği uyarısında bulunan Peskov, “Bu hızla yayılan IŞİD terör örgütü ile mücadelede hükümetin gücünü zayıflatır…” eleştirisi getirdi.

Peskov’a göre, bu durum Moskova ile Washington arasında Suriye konusundaki temel anlaşmazlıkları oluşturuyor.

Beyaz Saray eğit-donat programı kapsamında Suriye’de çatışmalara giren silahlı muhaliflere hava desteği sağlamayı planlıyor. Bu gruplara hükümet güvenlik güçleri müdahalede bulunursa, ABD jetleri de Suriye ordusunu vuracak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mayıs ayında Türk basınına yaptığı açıklamada “eğit-donat” programı kapsamındaki muhalif güçlere Suriye’de hava desteği verilmesi konusunda Washington’la anlaşma sağlandığını ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim