Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Zonguldak'ta evlenme teklifini kabul etmeyen liseli kıza cep telefonundan mesajla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Bülent T'ye(42) bin 500 lira para cezası verildi. İki aile arasında baş gösteren problemler yüzünden okulu bırakmak zorunda kalan Özlem Yılmaz, "1500 lira okul hayatımı geri getirmeyecek." dedi.

İddiaya göre annesi engelli, babası epilepsi hastası olan 17 yaşındaki Özlem Yılmaz’a geçen sene Ticaret Meslek Lisesi 1’inci sınıfta okurken, annesinin kuzeni Bülent T.(42) evlenme teklifinde bulundu. Ancak, genç kız, evlilik teklifini kabul etmedi. Kendisini sürekli rahatsız eden Bülent T'ye cep telefonundan ‘Bizi rahat bırak, ailemden, babamdan uzak’ şeklinde mesaj atan Özlem Yılmaz, Bülent T'nin ‘Köpek gibi havlama, geri zekalı’ şeklinde cevap yazmasını yargıya taşıdı.

Bülent T.'den şikayetçi olan aile, hakaret davası açtı. Zonguldak 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Bülent T, mağdura yönelik yaptığı evlenme teklifi suçlamalarını kabul etmedi. Özlem Yılmaz’a attığı mesajları kabul ettiğini belirten T., "Özlem Yılmaz’ın kullandığı telefona ‘köpek gibi havlama, geri zekalı’ şeklinde mesaj gönderdim. Ancak önce o bana gönderdi. Ben de bunun üzerine ona mesaj gönderdim. Suç işlemek için göndermedim. İsteme konusunda bir bilgim yoktur. 70 yaşındaki annem kendisi gidip istemiş. Aleyhte olan suçlamaları kabul etmiyorum.” ifadesini kulandı.

Yaşadığı problemler nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını iddia eden Özlem Yılmaz ise sanığın sürekli kendisini ve babasını rahatsız ettiğini belirterek, "Ben de bunun üzerine ‘neden bizi rahatsız ediyorsun?’ diye mesaj gönderdim. Bunun üzerine kendisi kullandığım telefona ‘köpek gibi havlama, geri zekalı, salak’ şeklinde sözler gönderdi. Uzlaşmak istemiyorum, cezalandırılsın." diye konuştu.
Mahkeme, sanığın üzerine atılı hakaret suçunun sabit olması nedeniyle bin 500 lira adli para cezası ile cezalandırdı.

"OKUL HAYATIM BİTTİ"

Akrabaları olduğu için ara sıra misafirliğe gelen Bülent T.'ye 'amca’ diye seslendiğini anlatan Yılmaz, "Bir gün annesini gönderdi beni istemeye. Annem babam ‘kızım okuyor ‘diye onaylamadı. Daha sonra ailem yokken annesi yine geldi ‘ seni okuturuz ‘diyerek kandırmaya çalıştı. Yine kabul etmedim. Sonra kendisi geldi, ‘seni gezdiririm, okuturum çok güzel hayat yaşatırım’ diyerek evlilik teklifini kabul etmemi istedi. Yine kabul etmedim. Bu yüzden babamla kavga etti. Sonra bu olaylar yaşandı. Bu şahıs yüzünden derslerim çok iyi iken okulu bırakmak zorunda kaldım. Psikolojik tedavi gördüm. Çalışkandım öğrenciydim. Hedeflerim vardı okuyup polis olacaktım. Çok geç kalmış olsam da okumak istiyorum. Maalesef 1500 lira ile benim hayatım geri gelmeyecek." dedi.

Editör: TE Bilisim