Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Suriye'de Hizbullah'ın desteklediği Esed'e bağlı ordu ile muhalifler arasındaki çatışmaların şiddetlenerek sürdüğü belirtildi. Muhalifler, çatışmalarda en az 50 Hizbullah askerinin öldürüldüğünü kaydetti.
Humus'ın stratejik bölgesi olan Kuseyr'i ele geçirmek isteyen Hizbullah güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaların giderek şiddetlendiği kayd edildi. Dünkü şiddetli çatışmalarda onlarca Hizbullah askerinin öldürüldüğü ifade ediliyor. Bugünkü çatışmalarda ise 16 Hizbullah askerinin öldürüldüğü iddia edildi.
Bu arada Suriye resmi televizyonu, ordu birliklerinin Kuseyr'i ele geçirdiğini duyurdu. Muhalifler ise, bu iddiayı yalanlayarak, Kuseyr'e elde tutmak amacıyla güçlü bir direniş ortaya koyduklarını aktardı. Muhalifler ayrıca Hizbullah destekli Suriye ordusunun gerçekleştirdiği, tank, roket ve top atışları sebebiyle bölgede büyük bir katliamın yaşandığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim