TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nde geçtiğimiz 21 Eylül ‘de yapılan parlamento seçiminin resmi sonuçları açıklandı. Seçimin sonuçları, Irak Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından düzenlenen basın toplantısıyla resmen açıklandı.
Basın toplantısında söz alan YSK Başkanı Serbest Mustafa Akreyi, ufak tefek şikayetlere rağmen başarılı bir seçim geçirdiklerini belirtti. Akreyi, seçim sürecinde bazı partilerin şikayetlerini göz önünde bulundurduklarını hatırlattı.
Açıklanan resmi sonuçlara göre; Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 38 sandalye ile seçimde birinci parti çıktı. Muhalefetteki Değişim Hareketi (Goran) ise 24 sandalye ile ikinci büyük parti oldu.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ise 18 sandalye ile üçüncü sıraya düştü.
İslam Birliği Partisi ise 10 sandalye ile meclise girerken, İslam Toplumu Partisi de 6 sandalye alarak meclise girebildi. Bu durumda hiçbir parti hükümeti kurmak için 56 sandalye sayısına ulaşamadı.

Koalisyon hükümeti için KDP’nin önümüzdeki günlerde partilerle görüşmeye başlaması bekleniyor. 111 sandalyeli parlamentoda yüz sandalye partilerine, 5 sandalye Türkmenlere, 5 sandalye Hristiyanyanlara, 1 sandalye de Ermenilere tahsis edilecek.




Editör: TE Bilisim