TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Kuzey Kore'nin Japon Denizi'nde kuzeye doğru 3 kısa menzilli füze fırlattığı bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Kuzey Kore'nin öğleden önce 2, öğleden sonra bir olmak üzere toplam 3 kez kısa menzilli füze fırlattığı öğrenildi. Atılan füzelerin, hareket kabiliyeti olan fırlatıcılardan gönderildiği aktarıldı.

Savunma Bakanlığı yaptığı resmi açıklamda, Kuzey Kore'nin kullandığı füzelerin adının KN-02 olduğu bildirildi. Fırlatıcıların kısa menzilli füzeler için yeni dizayn edildiği ifade edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, fırlatılan füzelerin Japon Denizi'ne düştü. Füzelerin bir deneme veya tatbikat kapsamında fırlatıldığı bildirildi.

Güney Kore'de Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı askeri tedbirleri tekrar üst seviyeye çıkardı. Öte yandan Kuzey Kore'nin üst seviyede izlenilmesine devam edileceği açıklandı. Askeri kaynaklar, Kuzey Kore'nin olası bir saldırısı beklenilmiyor olsa da, her türlü tedbirin alınacağını aktardı.

Kuzey Kore, bu son yaptığı füze denemesi ile 2 aydan sonra ilk defa uluslararası kara sularında roket atmış oldu.

Editör: TE Bilisim